Odfjell-riggen ble i 2015 valgt til å bore på Johan Sverdrup og skal fullføre 13 brønner før oppstart. Riggen har nå jobbet så effektivt at den rekker å bore på enda et nytt felt.

Deepsea Atlantic startet å bore på Johan Svedrup i mars 2016 og helt siden den gang har det vært kjent i miljøet at riggen ligger foran planen. Nå får Petro.no bekreftet dette av Statoil som også bekrefter våre opplysninger om at skal brukes til andre boreoppdrag også.

– Vi kan bekrefte at Deepsea Atlantic er valgt som rigg til å bore på Utgard.

Det sier pressetalsmann Eskil Eriksen til Petro.no.

– Denne riggen er valgt fordi den ligger foran skjema på Johan Sverdrup, har ledig kapasitet, er varm og samarbeidet mellom alle som er involvert i riggens arbeidsoppgaver er godt.

Den gule kjempen skal bore to brønner på Utgard med oppstart i andre halvår 2018.

Dette er strålende nyheter og en god attest for Odfjell, men dårlig nytt for andre rigger. Utgard-jobben lå på listen over potensielle riggkontrakter som kunne bli sendt ut på anbud.

Utgard skal bygges ut med to brønner i en standard havbunnsløsning og det er ett boremål på hver side av grensen.

Alle installasjoner og infrastruktur er på norsk side, og den britiske brønnen skal bores fra bunnrammen på norsk sokkel. Avstanden fra bunnrammen til grensen er 450 meter.

Utgard (tidligere Alfa Sentral) ble funnet i 1982 og ligger 21 kilometer fra Sleipner-feltet.

Etter planen skal Utgard-brønnene komme i produksjon i slutten av 2019. På platå vil feltet produsere om lag 7.000 standard kubikkmeter oljeekvivalenter per dag.

Utgard. (Illustrasjon: Statoil)
Forrige artikkelNorsk selskap vil kjøpe 15 rigger av Transocean
Neste artikkelBadger kjøper Dwellop for 190 millioner kroner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR