Odfjell Drilling har fått UK Safety Case for Deepsea Bergen.

Mens rigger i Norge trenger Samsvarsuttalelse fra Petroleumstilsynet, gir britene tilsvarende godkjenning for enhetene som skal operere der.

– Med UK Safety Case utstedt for Deepsea Bergen, er det enklere for potensielle kunder  å gjøre nødvendige vurderinger om hvorvidt riggen er formelt skikket for arbeid på engelsk sektor, sier Kjetil Gjersdal, Executive Vice President i Odfjell Drilling til petro.no.

– Det er selvfølgelig fullt mulig å by på kontrakter uten Safety Case, men å ha denne tildelt gjør prosessen enklere og mer forutsigbar for alle parter. Det er også et ikke uvesentlig tidsaspekt fra beslutning om å søke til å endelig få denne godkjent.

Deepsea Bergen har den siste tiden blitt tildelt flere kontrakter, som gjør at riggen trolig er i operasjon på norsk sokkel til mai neste år. Men to av disse er intensjonsavtaler og uansett jobber riggselskapet med å skaffe ytterligere jobber til riggen. Da kan UK Safety Case, som gjør at riggen kan bore i hele Nordsjøen, bli god å ha.

– Med denne nå på plass, ser vi på det som en fordel med hensyn på potensielt interessante jobb muligheter for Deepsea Bergen på engelsk side av Nordsjøen.

Forrige artikkelLitt mer jobb til denne riggen
Neste artikkelRolls-Royce forankrer Njord A

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR