Statoil har tildelt Aker Solutions, Kværner og Aibel kontrakter for NOK 1,3 milliarder.

Aker Solutions har vunnet en kontrakt fra Statoil for oppkobling av stigerørsplattformen for Johan Sverdrup-feltet.

Selskapet vil jobbe tett med underleverandør Kværner om å sammenkoble de syv plattformmodulene på Sverdrup, som vil bli transportert til Norge i andre kvartal 2018. Omfanget omfatter også planlegging, styring og prefabrikasjon.

Kontraktsverdien er på ca 900 millioner kroner og vil bli delt omtrent likt mellom Aker Solutions og Kværner. Aker Solutions’ andel vil bli bokført i første kvartal 2017.

– Vi er svært glade for å fortsette å støtte Statoil i å drive frem denne gigantiske utbyggingen, som vil være av stor betydning for Norge i flere tiår framover, sier Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions.

Arbeidet starter i februar og vil i første omgang omfatte om lag 100 personer fra Aker Solutions, Kværner og Statoil. På det meste vil så mange som 1.000 personer være involvert neste år.

I tillegg har Aibel fått kontrakten for oppkobling og ferdigstillelse av boreplattformen på Johan Sverdrup feltsenter i 2018.

Kontrakten som Aibel er tildelt har en verdi på nærmere NOK 400 millioner.

Kontrakten inneholder også en opsjon for oppkobling og ferdigstillelse av prosessplattformen og boligplattformen i 2019, ifølge Statoil.

 

Forrige artikkelKontraktsforlengelse for «Blackford Dolphin»
Neste artikkelTross indiske IT-glipper; Ptil fant ingen feil hos Statoil

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR