Deltar i norsk-tysk kraftprosjekt.

Kontrakten gjelder den første kraftforbindelsen mellom Norge og Tyskland og har en kontraktsverdi på om lag EUR 500 millioner.

Leverandør av høyspentkabler, Nexans, skal designe, produsere og installere 525 kV HVDC-sjøkabler med en samlet lengde på mer enn 700 kilometer utenfor kysten av Norge og Danmark. Prosjektet er Nexans’ største av denne typen hittil og skal stå ferdig i 2019.

NordLink-prosjektet vil gi en kapasitet på 1400 MW og det vil knytte sammen det norske og tyske kraftmarkedene, noe som igjen muliggjør utveksling av miljøvennlig kraft. Prosjektet er et samarbeid mellom Statnett, TenneT og den tyske investeringsbanken KfW.

Nexans skal designe, produsere og installere HVDC-kabler av typen MIND (Mass-Impregnated Non-Draining) for dyp ned til 450 meter, og kabelleggingsskipet C/S Nexans Skagerrak skal stå for arbeidet. Som del av prosjektet skal kraftkablene beskyttes på havbunnen ved å grave dem ned med Nexans’ Capjet-system.

Produksjonen av kablene vil starte ved Nexans’ fabrikk i Halden i 2016.

Forrige artikkelOD bekrefter Zulu-funnet
Neste artikkelSår tvil om Sverdrup-unitisering

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR