…den andres brød. Nedbemanninger i bransjen gjør ting lettere for medgangsvirksomheten ABB.

– Vi slet med kritisk mangel på ingeniører en stund, men nå har markedet snudd og det er blitt mye enklere å rekruttere. Vi har stort sett hatt 50-120 søkere til de stillingene vi har utlyst etter 1. september. De fleste har hatt over 80, sier ABB-sjefen, Steffen Waal, til Budstikka.

ABB-sjefen forteller at de langt ifra opplever en oljekrise. Oljeprisene svinger, men de skal opp igjen – kanskje til USD 80-90, mener han.

Ser lyst på fremtiden

– 2014 ble et godt år med NOK 10,7 milliarder i omsetning og NOK 1 milliard i driftsoverskudd. Og vi skal videre opp. Målet er NOK 15-16 milliarder i 2020, sier Waal til Asker- og Bærums-avisen.

Kraft- og automasjonsbedriftens største enkeltprosjekt i fjor var likestrømsforbindelsen mellom Kollsnes og Troll A-plattformen til Statoil. Det er den største leveransen deres gjennom tidene på NOK 2,5 milliarder.

Elektrifisering av plattformer er et vekstområde for Billingstadkonsernet, som kjemper om tilsvarende leveranser til Johan Sverdrup -utbyggingen til våren.

Også marinevirksomheten er olje- og gassrelatert. En viktig leveranse i disse dager er kontrollsystemet til et elektrisk fremdriftssystem ABB har designet til en stor LNG-tanker, som bygges ved Daewooverftet i Sør-Korea.

Forrige artikkelHan starter som BG-sjef i dag
Neste artikkelLetesuksess i Krafla-området

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR