(OTC 2011) Denne uken går årets Offshore Technology Conference av stabelen i Houston, Texas. Antall besøkende ligger an til å bli det største siden 1982, og aldri før har flere nordmenn tatt turen.

SISTE REIS SOM LEDER: Leif Johan Sevland trer
av som ordfører i Stavanger, og leder derfor i år
stavangerdelegasjonen til OTC for siste gang
(Foto: Magnus Birkenes)

(Houston:) – Vi forventer mellom 75 og 80.000 personer inn dørene i år, basert på antallet forhåndsregistreringer og analyser. Det vil i så fall bli den nest største begivenheten i konferansens 42-årige historie, skrøt en fornøyd Ed Stokes, styremedlem i OTC-komitéen, fra talerstolen på konferansens første dag. Rekorden fra jubelåret 1982 står fortsatt. Den gang ble 108.000 par med skulderputer registrert.

årets konferanse kan også skryte på seg over 300 tekniske presentasjoner fordelt på 60 sesjoner, 28 fagfrokoster og -lunsjer, over 56.000 kvadratmeter med utstillingsplass og over 2.500 utstillere fra over 40 land, noe som resulterer i mangfoldige forretningsmuligheter for de fleste, selv om det er fysisk umulig å rekke over alt.

Norsk invasjon
Det bor til enhver tid flere tusen nordmenn i den amerikanske oljehovedstaden, men i uken før og under OTC er sjansene for å høre norske dialekter i byen mangedoblet. De norske delegasjonene har også i år satt ny rekord i antall deltagere, og sterkest representert er som alltid den offisielle delegasjonen fra Greater Stavanger. Den blir i år for siste gang ledet av Stavangers ordfører Leif Johan Sevland, som snart overlater stafettpinnen til sin kommende, ikke avgjorte, erstatter etter 16 år.

166 deltagere fra Stavanger, over 40 fra Bergen og en lang rekke uorganiserte enkeltbedrifter og -personer har i år tatt turen over dammen for å snuse opp nye impulser og forretningsmuligheter.

Norges generalkonsul i Houston, Dr. Jostein Mykletun, sier den norske tilstedeværelsen i byen blir stadig mer følbar:

– Nordmenn er, per capita, den best representerte nasjonen på hele OTC, og delegasjonen fra Stavanger er den klart største offisielle delegasjonen fra noe land i verden denne uken. Det er imponerende. Nordmenn og amerikanere har mange spennende samarbeidsprosjekter her borte, og spesielt spennende er samarbeidsavtalene som nå er inngått mellom norske universiteter og Rice University her borte på områder som dekker karbonfangst og lagring, sier Mykletun.

PetroMedia er også i år godt representert i Houston, og vi vil gjøre vårt beste for å holde de av våre lesere som ikke fikk tid eller mulighet til å ta turen over i år oppdatert.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR