– Jeg tør påstå at vi har utført flere thrusteroperasjoner enn noe annet selskap, og vi har jobbet med de aller fleste riggene som er i drift på norsk sokkel, sier Bjørn Utseth til petro.no.

Selskapet hans, Techno Dive, har nemlig funnet sin største nisje innen vedlikehold, reparasjon og utskifting av thrustere på rigger.

Utenfor kontoret på Husøy på Karmøy står én av thrusterne selskapet tidligere har arbeidet med. De fikk nemlig overta den ene av Transocean Searcher sine da riggen ble skrapet.

Nå skal denne males og stilles på sokkel.

– For oss er dette en perfekt mulighet til å vise frem kjernen i det vi driver med til daglig, sier Utseth.

Kjøpte selskapet i 1997
Han eier og driver selskapet som ble opprettet under navnet Lorsa Diving i 1976. De første ti årene hadde det base på Mågerø fort i Tønsberg, men midt på åttitallet ble virksomheten flyttet til Haugesund. Hovedsakelig for å komme nærmere de store verftene på Vestlandet – Rosenberg, Haugesund Mek. og Aker Stord.

I 1997 fikk Utseth, ingeniør og tidligere Statoil-konsulent, anledning til å kjøpe selskapet fra daværende eier Alutech.

– Jeg pleier å si at jeg overtok litt utstyr og fire våte kjeledresser, men det var nok litt mer enn som så, sier han og ler.

Fire båter i drift
Men siden den spede oppstarten, har utviklingen vært enorm. Nå omsetter selskapet for mellom 40 og 60 millioner i året og leverer solid på bunnlinjen.

– I tråd med utviklingen i industrien, blir kravene til utstyret vi bruker høyere og høyere. Vi driver med løft, dykking og mekanisk arbeid, og risikohåndtering er en svært viktig del av jobben vår. Gode sikkerhetsrutiner er en forutsetning for alle oppdragene vi får, sier salgs- og markedssjef Kristian Mørch Utseth.

Selskapet har fire båter som benyttes til dykkeoperasjoner over hele verden. I tillegg til en fast stab på åtte ansatte, leier Techno Dive inn dykkere og mekanikere på prosjektbasis.

Dykker for oppdrettsbransjen
De siste årene har bremsen i oljeindustrien rammet aktivitetsnivået, men da har selskapet funnet en ny nisje innen oppdrett.

– Vi har utført inspeksjoner, reperasjoner og ROV-tjenester til blant annet Lerøy, og har nå rundt 30 prosent av omsetningen vår innen akvakultur.

Etter drøye 20 år som eier og leder av selskapet, ser Bjørn Utseth med glede frem til at neste generasjon skal overta.

– Jeg er mer enn klar til å la Kristian ta over. Det har vært flere som har vært interessert i å kjøpe oss, men ønsket har alltid vært å holde selskapet i familien, sier Bjørn Utseth.

Forrige artikkelTrond Winther er ny daglig leder i Proactima
Neste artikkelI dag blir Statoil Equinor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR