Selv om oljetoppen er nådd, er det ikke sikkert sektorens rolle blir mindre, mener LO-økonom Eystein Gjelsvik.

Statsminister Erna Solberg mener næringen har nådd toppen, men det trenger ikke å bety så mye, forteller Gjelsvik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jeg oppfatter ikke statsministeren annerledes enn at veksten blir mindre. Det får vi også om et par års tid. Men at sektorens rolle vil bli mindre, er ikke like sikkert, sier Gjelsvik.

Selv om det blir mindre aktivitet i oljenæringen neste år, skal det likevel investeres NOK 250 milliarder årlig de neste årene i oljesektoren.

– At oljesektoren skal fortsette å falle i betydning, er altfor tidlig å si. Det kommer til å bli delt ut mange nye kontrakter. Det er derfor fortsatt veldig viktig at norske bedrifter får en stor del av disse kontraktene, påpeker Gjelsvik.

– Så Norge kommer fortsatt til å være avhengig av oljesektoren?

– Det er mange andre ting som styrer oljeavhengigheten. Det blir mindre tilføring av penger til oljefondet, men tilførselen tar ikke slutt.

Forrige artikkelRøde tall for Deep Sea Supply
Neste artikkelJohan Sverdrup -kontrakt til Odfjell

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR