Det norske kan bli straffet etter milliardkrangelen på Johan Sverdrup-feltet.

Det frykter aksjeanalytiker i Fondsfinans, Morten Evjenth Lindbäck, som tidligere har jobbet i Olje- og energidepartementet (OED).

– De risikerer å miste goodwill fra departementet, sier han til Adresseavisen.

Det norske fikk ikke gjennomslag for sitt forslag til eierfordelingen av det gigantiske Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, og nektet å skrive under da utbyggingsplanen (PUD) skulle overleveres til oljeminister Tord Lien (Frp). De mente en høyere eierandel var på sin plass fordi selskapet eier 20 prosent av den mest oljerike av de tre Sverdrup-lisensene.

– Det ville være for strengt av OED å nekte Det norske nye letelisenser, men departementet jobber med mange andre problemstillinger der det til slutt er snakk om skjønn. Her risikerer Det norske å møte mye badwill, sier analytikeren.

Eierne på Johan Sverdrup-feltet har bedt OED om å fastsette den endelige eierandelen. Inntil videre er ressursene fordelt slik: Statoil 40,0267 prosent, Lundin Norway 22,12 prosent, Petoro 17,84 prosent, Det norske oljeselskap 11,8933 prosent og Maersk Oil 8,12 prosent.

Forrige artikkelJohan Sverdrup -kontrakt til Odfjell
Neste artikkelSikrer arbeid til over 250 mann

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR