Det norske oljeselskap har kjøpt Lundin Norway sin eierandel på 70 prosent i PL 103 B, som sammen med PL 027B utgjør Jotun. Det norskes eier dermed sju prosent i olje- og gassfeltet.

– Vederlaget er 72 millioner kroner kontant, hvorav cirka 24 millioner kroner for den beregnede verdien av skattebalanser med rett til skattmessige fradrag i årene 2008 til 2013. Vederlaget er etter skatt, skriver Det norske i en pressemelding.

Kjøpet er ventet gjennomført 1. september 2008. Det norske legger til at avtalen er betinget av myndighetenes godkjennelse og har effektiv dato 1. januar 2008.

Det er ExxonMobil Exploration & Production Norway AS som er operatør for Jotunfeltet (Jotun Unit) med en eierandel på 45 prosent. Andre partnere er Dana Petroleum Norway (45 prosent) og Petoro (tre prosent). Ved utgangen av 2006 hadde feltet beregnede utvinnbare reserver på 3,7 millioner standard kubikkmeter olje og 0,1 milliarder standard kubikkmeter gass. Feltet, som har vært i produksjon siden 1999. ligger 25 kilometer nord for Balder i den nordlige delen av Nordsjøen på 126 meters havdyp.

Det norske ønsker å få sammenfallende interesser med partnerne i Jotunfeltet ved et eventuelt funn og utbygging av Eitri-prospektet – som skal bores av «Bredford Dolphin i tredje kvartal 2008.

– Vi vil bidra til modning av dette området sammen med partnerne. Vi synes Jotun er et bra prosjekt, og ser også store muligheter i det nærliggende Eitri-prospektet. Kjøpet gir Det norske tilgang til rimelig infrastruktur i et område med spennende letepotensial, sier direktør for forretningsutvikling i selskapet, Vidar Bergo Larsen, i meldingen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR