Mens produksjonen på sokkelen ikke går som forventet, har Atla-oppstarten tredoblet Det norske-produksjonen i oktober.

7. oktober kom Total sitt Atla-felt i produksjon, der Det norske er med som partner. Dette har ført til en betydelig produksjonsvekst for selskapet.

Ifølge en melding på sine nettsider, melder Det norske at de har tredoblet produksjonen.

– Produksjonen på Atla kom i gang 7. oktober. Den var vesentlig høyere enn forventet, skriver Det norske.

De viser til at produksjonen for Det norskes del var 2.294 standard kubikkmeter olje og 5.793.059 standard kubikkmeter gass.

– Vår totale produksjon i oktober var 2.400 fat oljeekvivalenter per dag. Til sammenligning var produksjonen i september 638 fat, heter det videre.

– Atla produserer mer enn forventet. Med relativt små volumer fra før, vises det tydelig. Det er gledelig, sier Torgeir Anda, pressetalsmann i Det norske til Petro Media News.

Det norskes produksjonsøkning er dog ikke i tråd med andre signaler fra sokkelen. Tidligere denne uken presenterte Oljedirektoratet produksjonstallene for oktober, som viste en gjennomsnittlig dagsporduksjon på 1.805.000. Selv om dette var en oppgang på 287.000 fat per dag sammenlignet med måneden før, ligger oktoberprognosen fra OD hele 12 prosent høyere.

Av årsaker som ble oppgitt for den relativt lave produksjonen i forhold til prognosene, ble Yme og Skarv nevnt. Andre årsaker var vedlikeholdsarbeid og tekniske problemer på flere felt.

Forrige artikkelYme og Skarv trekker ned
Neste artikkelNaturvernforbundet slakter nordområdesatsingen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR