Det norske oljeselskap er ikke fornøyd med fordelingen av forekomstene fra Johan Sverdrup-feltet. Nå vurderer selskapet å trekke staten inn for retten, skriver NTB.

Siden selskapene etter langvarige forhandlinger ikke ble enige om fordelingen av ressursene i de ulike delene av Sverdrup-feltet, besluttet Olje- og energidepartementet å foreta fordelingen.

Statoil er tildelt 40,03 prosent av oljeforekomsten på det enorme Johan Sverdrup-feltet. Resten er fordelt på Lundin Norway (22,6 prosent), Petoro (17,36 prosent), Det norske oljeselskap (11,57 prosent) og Maersk Oil (8,44 prosent).

Det norske: – Kan bli aktuelt å trekke staten inn for retten

– Vi må bruke tid på å sette oss inn i vedtaket. I ytterste konsekvens kan det bli aktuelt å trekke staten inn for retten, sier kommunikasjonsdirektør i Det norske oljeselskap, Rolf Jarle Brøske, til NTB.

Selskapets aksjer falt med nesten 3 prosent da Oslo Børs åpnet torsdag formiddag.

Da selskapene forhandlet om fordelingen i februar, inngikk fire av fem selskaper et kompromiss. Det norske oljeselskap, der Kjell Inge Røkke er en av eierne, blokkerte imidlertid for en avtale.

Johan Sverdrup-feltet er et stort oljefunn i utvinningstillatelsene PL265, PL501 og PL502 på Utsirahøyden på norsk kontinental sokkel. Feltet ligger 140 km vest for Stavanger. Feltet vil bli utviklet gjennom flere faser, hvor første fase inkluderer etableringen av feltsenteret, bestående av fire plattformer: En prosess plattform, en boreplattform, en stigerørsplattform og en boligkvarter plattform. Under vann består første fase av kontrollkabler og vanninjeksjonsrørledninger fra feltsenteret til injeksjonsbrønner, med det formål å gi trykkstøtte.

Etter vedtaket har Statoil en eierandel på 40,0267 prosent, Lundin på 22,6 prosent, Petoro på 17,36 prosent, Det norske på 11,5733 prosent og Maersk Oil på 8,44 prosent.

Johan Sverdrup-feltet

Forrige artikkelDet norske avgrenser Ivar Aasen-funnet
Neste artikkelPtil reduserer industriens papirmengde

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR