Aksjene i Noreco gikk i går opp mer enn syv present etter at selskapet la ut flere andeler for salg. Nå spekuleres det i hvilke.

Norecos talsmann Einar Gjelsvik sa at selskapet har lagt ut noen feltutviklinger til salgs, men gikk ikke inn på hvilke andeler som nå er ledige.

Noen aktører i oljebransjen knyttet handlingen til et forsøk på å høyne Oilexcos verdi. Oilexco er nemlig Norecos canadiske feltpartner i Huntington-funnet i den britiske sektoren av Nordsjøen.

– Det er ingen sammenheng, men Huntington er en viktig andel for oss, og det er også en viktig ressurs for Oilexco. Dermed vil det alltid være en viss sammenheng dersom prisen på det ene selskapet går opp, sa Gjelsvik til Upstream.

Gjelsvik kommenterte ikke videre på de spesifikke ressursene, men uttalte at Norecos aksjer har vært ustødig de siste dagene.

Trond Omdal i Arctic Securitites uttalte til Upstream at et eventuelt salg av Oilexco, eller deres 40 prosent andel i Huntington, vil være positivt for Noreco dersom den oppnådde prisen er god.

Omdal anser Norecos 20 prosent andel i Huntington som til salgs:

– En kan spekulere i om andre andeler som i Rau i Danmark, og Oselvar også er til salgs.

Noreco har 15 prosent andel i Oselvar-funnet i Nordsjøen, og 40 prosent i Rau-funnet i den danske sektoren.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR