Det sier TGS-Nopec ledelsen om fusjonssammenbruddet, og peker fingeren på ledelsen i Wavefield Inseis når Svarteper skal deles ut etter forhandlingshavariet.

Tidligere i uken gikk Wavefield-sjef Atle Jacobsen hardt ut i media og la skylden for sammenbruddet i fusjonsforhandlingene mellom TGS-Nopec og Wavefield Inseis på TGS . Nå slår TGS tilbake:

– Wavefield var ikke i stand til å gi oss beviser for at de ansatte var for fusjonen da alt annet var på plass. Da mente styret vårt at det var for risikofylt å fullføre, sier selskapets finansdirektør Arne Helland.

Selskapets driftsdirektør, Robert Hobbs, understreker overfor Dagens Næringsliv at det var viktig for TGS at de Wavefield-ansatte støttet fusjonen og ikke rømte selskapet:

– Det spesielle med denne fusjonen var at selskapene ikke overlappet på noe felt. Vi var helt avhengig av at ekspertisen i Wavefield ble i selskapet for å skape merverdi for aksjonærene, for det er ingen av oss som kan det de kan, sier Hobbs.

Representantene fra TGS-Nopec sier også at de ønsket bekreftelse fra ansatte i Wavefield på at de ville stemme for fusjonen på neste generalforsamling:

– Når tekniske ledere ikke kunne bekrefte det, kunne vi ikke gå videre. Hva slags signaler er det gitt nedover i organisasjonen hvis avdelingslederne er negative til fusjonen? spør Helland.

– Vi er såret og vonbrotne, på godt norsk, sier Helland til DN.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR