Etter noen tunge år, tyder mye på bedre tider for MMO-aktørene. Digitalisering blir et viktig ord i årene som kommer.

– Det blir en game changer. Ikke bare for olje- og gassnæringen, men også i andre bransjer. Digitaliseringen åpner for nye måter å gjøre handel og dele kunnskap på, sier John Erling Nordbø i Statoil.

Viktig satsningsområde

Han er komitemedlem for årets Modifikasjonskonferanse i Stavanger. Årets tema er ”Game Changers”, noe som passer bra med hva Nordbø sier kommer til å prege bransjen framover. I tillegg til å være involvert i arrangementet som braker løs 7. – 8. mars, jobber han i Statoil. Og for det statseide oljeselskapet er det viktig å være på ballen når det kommer til utvikling av nye teknologiske løsninger.

– Dette er et viktig satsningsområde for oss. Statoil vil sitte i førersetet på den utviklingen som kommer med digitaliseringen, forteller Nordbø.

Samarbeid er nøkkelen

Det er utrolig vanskelig å spå hvor de største potensialet ligger, eller i det hele tatt hvordan hverdagen blir med stadig nye digitale løsninger. Det som imidlertid kan slås fast allerede nå, er at samarbeid er en vital brikke for å kunne hente ut gevinstene.

– Dette er ikke noe one man show. Skal vi få dette til, må vi jobbe sammen og bli med på reisen. Modifikasjonskonferansen er en viktig arena for dette. Vi som operatørselskap kan fortelle hvilken retning vi ønsker å gå i de neste årene. Samtidig kan vi snakke sammen med leverandørene og på den måten gi mer forutsigbarhet. Hva ser vi foran oss, hva har vi behov for og hvordan skal vi løse det.

Flere oppgaver

Digitalisering eller ei, Nordbø har tro på bedre tider for MMO-segmentet. Hans oppfattelse er at markedet er noe mer stabilt og forutsigbart enn på en stund.

– Samtidig er det tøff konkurranse, noe som krever at de enkelte bedriftene er på tå hev når det kommer til å vinne de kommende oppdragene i markedet. Det er vanskelig å se fram i tid, men jeg har tro på at det vil komme oppgaver i markedet som er med på å øke aktiviteten.

Vil du være med på årets viktigste konferanse innen drift, vedlikehold og modifikasjoner? Meld deg på her!

Forrige artikkelSonga Encourage tar ti dager ved kai
Neste artikkel– Utmerkede muligheter for å bygge nettverk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR