– Gass kan bidra både til å redusere globale klimagassutslipp og til en sikker og pålitelig energiforsyning, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Lien deltok tirsdag på ministermøte i Det internasjonale energibyrået (IEA) i Paris, hvor et tyvetalls ministre var samlet.

På møtet diskuterte deltakerne hvordan teknologi kan drive frem en mer bærekraftig energiutnyttelse og forsyning. Videre hvordan landene kan videreutvikle sitt arbeid for å oppnå energisikkerhet, samt hvordan organisasjonen, gjennom å involvere ikke-medlemsland, kan forbli relevant når verdens energibruk dreier stadig mer bort fra medlemslandene.

IEAs ministermøte fant sted i et Paris i sorg, og kun to uker før klimatoppmøtet i Paris.

Lien la i sitt innlegg vekt på den viktige rollen gass kan spille i det framtidige energisystemet.

– Norge støtter IEAs viktige arbeid som en kunnskapsbank for verdens energiutvikling, samt som en sentral premissleverandør for en rasjonell utforming av energipolitikk. En faktabasert politikk vil være bra for forbrukslandene, og bra for et produsentland som Norge. Det vil blant annet gi fordeler til gass både som erstatning for kull og som støtte for variable fornybare energikilder som sol og vind. Gass kan bidra både til å redusere globale klimagassutslipp og til en sikker og pålitelig energiforsyning, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Les også: Bare en tredjedel gass er pumpet opp

IEA styrker nå samarbeidet med land utenfor OECD, og Mexico har søkt om medlemskap i IEA. Samtidig er det enighet om å styrke Kina og IEAS samarbeid gjennom en assosieringsavtale.

Forrige artikkelStår sammen for oljeindustrien
Neste artikkelKarsten Moholt tildelt COSL-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR