Allerede på første forsøk fant det norske oljeselskapet DNO olje i Irak. DNO-aksjene føyk til værs på Oslo Børs torsdag.

NTB

Det er gode dager for oljeselskapet. Onsdag bekreftet selskapet at det er funnet olje og gass på Goliat i Barentshavet, hvor DNO har en eierandel på 15 prosent.

Torsdag kunne DNO sende ut en børsmelding med nyheten om at det er funnet olje i et felt hvor DNO er operatør i det kurdiske området Nord-Irak. Det er under en måned siden boringene startet.

Boringen skjer i samsvar med en avtale med den regionale kurdiske regjeringen som styrer området, og DNO er det første utenlandske selskapet som har begynt å bore i området etter en slik avtale.

Funnet ble gjort i toppen av prospektet, på 350 meters dyp. Brønnen skal nå bores videre, og det er tro på at reservoaret kan være inntil 800 meter tykt.

DNOs administrerende direktør Helge Eide legger vekt på at det at funnet er gjort i toppen er svært oppmuntrende.

Nyhetene fra DNO skapte begeistring på Oslo Børs torsdag. Ved 13-tiden hadde aksjen steget med nærmere 20 prosent.

Oljeanalytiker Martin Mølsæter i First Securities sier til TV 2 Nettavisen at et 800 meter tykt reservoar er ekstremt mye. Til sammenligning ligger tykkelsen på mellom 30 og 40 meter i Nordsjøen.

Forrige artikkelDemokrater håper å stanse oljeboring i Alaska
Neste artikkelNy storkontrakt til Fosen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR