Lønnskutt på inntil 15 prosent
Generelt har majoriteten av DOFs land-ansatte, bortsett fra i Brasil, godtatt lønnsreduksjoner på mellom 5 og 15 prosent, sier finansdirektør i DOF Subsea, Marianne Møgster til Sysla.

Rederiets ansatte i Australia, Singapore, Usa, Canada, Storbritannia og den norske land-organisasjonen har redusert lønnen sin, og Ifølge Møgster pågår prosessen fremdeles for noen deler av konsernet.

– Bidraget fra de ansatte er en del av refinansineringsprosessen konsernet nå har fått på plass, og vi er stolt over den lojaliteten de ansatte viser selskapet gjennom denne prosessen, sier Møgster.

Av de nesten 4400 ansatte, er om lag 60 prosent sjøfolk. Brorparten av disse er utenlandske.

Selskapet har det siste året jobbet hardt med å få ned lønnskostnadene, som per i dag er deres største utgift. Majoriteten av de ansatte på land, foruten i Brasil, har godtatt lønnskuttene, men norske sjøansatte sier altså nei.

Diskusjonen er foreløpig ikke over, og det er heller ikke meldt om noen oppsigelser i DOF, men de norske fagforeningene for sjøansatte frykter at dette kan komme.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelTommel opp for «Songa Enabler» på Snøhvit
Neste artikkelTechni flyr høyt – vinner kontrakt med Lockheed Martin

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR