DOF ASAs datterselskap DOF Subsea er tildelt flere kontrakter for til sammen NOK 750 millioner.,DOF Subsea Group har blitt tildelt flere kontrakter i Nordsjøen og Brasil, med en total kontraktsverdi på omtrent NOK 750 millioner.

Nordsjøen
– Etter en vellykket gjennomføring av arbeid for BritNed i 2012 offshore Storbritannia og Nederland, har kontrakten blitt utvidet med ytterligere to år, skriver selskapet i en melding.

Prosjektet vil benytte skipet «Geosund» eller «Geoholm» for å gjennomføre arbeidet.

I Storbritannia pågår prosjektet Teekay Petrojarl Banff & Kyle FPSO reinstallasjon, og arbeidets omfang har blitt utvidet. Flere skip vil bli benyttet av prosjektet i løpet av andre halvår 2013, inkludert «Skandi Skolten» og det nylig leverte skipet «Skandi Bergen».

Arbeidets omfang innebærer transport og forankring av FPSO enheten, samt reinstallasjon av subseastrukturer inkludert risers, flowlines og umbilicals.

Teekay har også tildelt DOF Subsea kontrakt for pre-installasjon av forankringssytemer, etterfulgt av transport og installasjon av en ny FPSO-enhet, som vil bli installert på Knarr-feltet offshore Norge. «Skandi Skolten» og andre skip vil bli utnyttet for å gjennomføre prosjektet.

Ifølge selskaoet har ordrereserven i Nordsjøen har økt ytterligere ved tildelingen av et undervanns-konstruksjonsprosjekt for et større oljeselskap. Prosjektet involverer utskiftning av fleksible rør og tilkobling av nye fleksible rør til brønnhoder og undervannsmanifold. Offshore-fasen for prosjektet er planlagt i tredje kvartal 2014.

Technip har utvidet kontrakten for skipet «Geoholm» og Statoil har utvidet kontrakten for lett konstruksjonsstøtte for skipet «Geosund».

– Kontraktstildelingene bekrefter etterspørselen etter selskapets avanserte subseaskip, og arbeidsomfanget reflekterer DOF Subsea Group’s evne til å levere avanserte subsea konstruksjonsprosjekter, sier Jan-Kristian Haukeland, EVP DOF Subsea Atlantic.

Brasil
DOF Subsea har blitt tildelt en ny kontrakt for skipet Skandi Salvador med Chevron. Kontrakten starter når nåværende kontrakt med Chevron utløper i September 2013, og har en fast periode frem til utgangen av 2014.

Skipet har jobbet for Chevron de siste 5 årene. Med den nye kontrakten vil Skandi Salvador fortsette å støtte produksjonsaktiviteter ved Frade-feltet og utføre undervannskonstruksjons-, ROV inspeksjons- og kartleggingstjenester.

Ifølge Eirik Tørressen, DOF Brasil Country Manager, reflekterer kontrakten det gode samarbeidet mellom Chevron og DOF i Brasil som er etablert over de siste 5 årene.

– Vi er veldig fornøyde med å fortsette arbeidet med en førsteklasses kunde som Chevron, hvor vi har et meget godt samarbeid og gjennomsiktig dialog. Vi er sikker på at vi vil levere den samme høye standarden på sikkerhet og operasjoner under den nye kontrakten, uttalte Tørressen, sier Tørresen.

– Jeg er meget fornøyd med de nye kontraktstildelingene som ytterligere øker den rekordhøye ordrereserven, sier Mons S. Aase, CEO i DOF Subsea.

Forrige artikkelKongsberg Gruppen med Polarled-kontrakt
Neste artikkelUtvider kontrakt for «Boa Deep C»

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR