Dof Subsea og Technip har gjennom det 50/50-deleide assosierte selskapet TechDof Brasil AS tatt endelig levering av rørleggingsfartøyet «Skandi Açu».

13. august 2016 var det oppstart av operasjoner under den åtteårige kontrakten med Petrobras.

Skipet er det første av totalt fire nye rørleggingsfartøy som har langtidskontrakter med Petrobras, tildelt Dof/Technip-partnerskapet i august 2013.

«Skandi Açu» er bygget med et 650-tons vertikalt rørleggingssystem, som muliggjør installasjon av rør med stor diameter i dype farvann, slik som pre-salt områdene utenfor kysten av Brasil.

Skipet er bygget av VARD i Romania og Norge, og hoveddelen av rørleggingssystemet er levert av Huisman og bygget i Tsjekkia og i Nederland.

«Skandi Açu» har gjennomført sjøtester og akseptansetester for Petrobras.

Finansieringen av «Skandi Açu» er arrangert av Société Générale, GIEK og Eksportkreditt.

– Det omfattende nybyggingsprogrammet bestående av fire avanserte rørleggingsfartøy i samarbeid med Technip, kombinerer ekspertise innen subsea og skipsdrift på tvers av våre organisasjoner, sier Mons S. Aase, CEO i Dof Subsea.

– Å ta endelig levering av «Skandi Açu» og å starte arbeidet for Petrobras er en milepæl i vårt samarbeid, og vi har nå totalt tre skip i operasjon sammen, sier han.

Forrige artikkelHar spuddet Njord NF2
Neste artikkelOD: Største oljeproduksjon på fem år

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR