Har inngått avtale knyttet til inspeksjon og vedlikehold av Ex-utstyr om bord på tre borerigger.,Westcon Power & Automation AS har inngått en rammeavtale med Dolphin Drilling AS som omfatter bruk av systemet Westcon IRM Ex på tre av selskapets borerigger: «Borgland Dolphin,» «Bideford Dolphin» og «Bredford Dolphin.»

I flere år har Westcon jobbet målbevisst med å utvikle det optimale støtteverktøyet til eksisterende vedlikeholdssystemer på sokkelen. Med Westcon IRM Ex kan Westcon tilby periodisk inspeksjon, reparasjon og modifikasjon (IRM) på Ex-utstyr til sine kunder uten endringer på eksisterende vedlikeholdssystem.

Ex-utstyr er spesiallaget elektro utstyr som skal forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder.

– Vi erfarer at riggeiere og operatører har sterkt fokus på sikkerhet og derfor helhetlig dokumentasjon innen Ex-utstyr på oljeinstallasjoner. Denne kontrakten er en bekreftelse på at vår løsningen er attraktiv for å møte disse kravene, sier Sales Manager Oil & Gas, Kåre Topnes, i Westcon Power & Automation.

Løsningen Westcon tilbyr Dolphin Drilling innebærer at inspektører nå kan utføre arbeidet med nettbrett, og dataoverføringen under arbeidet gir en detaljstatus fra riggen uansett lokasjon. Denne detaljstatusen skaper muligheten for at rapporter kan hentes ut parallelt med pågående inspeksjon av Ex-utstyr, og at sluttdokumentasjonen kan sendes tilbake i kundens oppsett.

Westcon har utført jobber både i Nordsjøen, ved verft og i Singapore på rigger med samme resultat.

– Nå opplever vi stor interesse for løsningen i Asia der FPSO-aktørene er svært interesserte. Tilbakemeldingen er at vi har et system som treffer godt inn i deres lifecycle-filosofi. At vi har lagt bort PDA og tatt i bruk nettbrett gir oss nye muligheter, blant annet oppdatering av tegninger i felt som en integrert del av inspeksjonen. Systemet gir med andre ord en helt unik vedlikeholdstjeneste for offshore markedet, og vi ser frem til å samarbeidet med Dolphin Drilling fremover, sier Topnes.

Forrige artikkelTratec med COSL-avtale
Neste artikkelLeteuken – Uke 42, 2014

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR