I slutten av oktober ble det klart at Dong Energy vurderer å selge seg ut av sin olje- og gassvirksomhet, og ha et enda skarpere fokus på vindkraft.

I forbindelse med fremleggelsen av selskapets rapport for tredje kvartal, lagt frem tirsdag, bekrefter konserndirektør Henrik Poulsen at selskapet vil selge olje- og gassvirksomheten sin.

– Vi har besluttet å iverksette en prosess med sikte på å til slutt komme ut fra vår olje- og gassvirksomhet. Dette må sees i sammenheng med Dong Energys strategiske transformasjon mot å bli en global leder innen fornybar energi, og et ønske om å sikre best mulig langsiktige utviklingsmuligheter for vår olje- og gassvirksomhet, sier Poulsen.

– Det kan ikke gis noen garanti med hensyn til utfallet eller tidspunkt for ferdigstillelse av prosessen, sier han.

– Refleksjon av markedsutviklingen

Til E24 sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto at han ikke er overrasket over beslutningen.

– Vi har sett en trend til at en del av de nedstrøms gass- og energiselskapene som har satset oppstrøms, har reversert strategiene sine. Det gjelder blant annet en del tyske selskaper. Det er en refleksjon av en litt tøffere markedsutvikling, og for Dong sin del at de har satset tungt på onshore og offshore vind, sier han til E24.

Dong Energy er en betydelig aktør på norsk sokkel, og 90 prosent av olje- og gassaktiviteten ligger her. Det gjør at salget vil være interessant for flere norske selskaper, ifølge Omdal.

Ormen Lange. (Illustrasjon: AS Norske Shell)
Dong er medeier i Ormen Lange, hvor de eier 14 prosent. (Illustrasjon: AS Norske Shell)

 

Forrige artikkelHar spuddet letebrønn på Valemon
Neste artikkelSodexo med nye oppsigelser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR