Dong Energy vurderer å selge seg ut av sin olje- og gassvirksomhet, og ha et enda skarpere fokus på vindkraft. Dette kan potensielt åpne døren til en avtale med danske A.P. Moller-Maersk, som også søker et nytt hjem for sine energiressurser.

Kan være verdt 2 milliarder$

Dong Energy har fokusert mye på offshore-vindpark utvikling de senere årene, og virksomheten ble selskapets største bidragsyter til resultatet i første halvår i år.

Dong har, som mange andre i bransjen, blitt truffet hardt av de siste to-års nedgang i oljeprisen som følge av oversupply, og ser på mulighetene for å selge sine olje og gass eiendeler for å skaffe midler, sier Dong Energy i en børsmelding onsdag

-Vi gjennomgår strategiske valg om fremtiden for olje- og gassvirksomheten,» sa selskapet i en uttalelse, og legger til at de hadde leid inn JP Morgan for å gjennomføre en markedsvurdering av eiendelene. Sydbank-analytiker Morten Imsgard sa verdiene for olje og gass kunne være verdt opp til 14 milliarder danske kroner ($ 2.050.000.000).

Maersk er en mulig kjøper

Maersk holdt foredrag i fjor for å se på mulighetene for å kjøpe Dong Energys olje- og gassvirksomhet, men selskapene ikke klarte å bli enige om en pris, fortalte kilder Bloomberg forrige måned.

På spørsmål om Maersk var interessert i å kjøpe firmaets olje- og gassformue, sier en talskvinne at selskapet ikke kommenterer spekulasjoner, og legger til:
-Vi anser egnede alternativer for vekst fra sak til sak

Analytiker Imsgard sa han ikke ville utelukke det.
-Det er et åpent spørsmål hva Maersk olje strategi er, enten det er å kjøpe seg større eller sammenslåing med et enda større selskap, sa han.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelHar startet opp igjen Barentshav-boring
Neste artikkelMilliardmarked åpner seg innen olje- gass og havbruk i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR