Linjebygg Offshore AS (LBO) har blitt tildelt kontrakt på leveranse av ISO-fag til Draugen-plattformen på Haltenbanken, til en verdi av 600 millioner kroner.,Kontrakten er inngått med Aibel AS, som tidligere i år fikk EPCM-kontrakt med Norske Shell for Draugen. Kontraktens verdi er omkring 600 millioner kroner fordelt over fem år.

Kontrakten som er tildelt LBO har en varighet på fem år samt to x to års opsjoner på forlengelse. I tillegg til ISO-fag (isolasjon, stillas og overflatebehandling) offshore skal det også leveres tilkomstteknikk, engineering, utstyr og materiell.

Allerede i 2013 vil det være stor aktivitet på Draugen, og engineeringsarbeidet starter opp umiddelbart over nyttår. Videre er det mobilisering av personell offshore fra 1. mars. Store prosjekter skal gjennomføres framover, og i løpet av våren og sommeren er det forventet en meget høy bemanning i kontrakten.

Aibel inngikk avtale med A/S Norske Shell i februar i år. For Aibel er Draugen-oppdraget det største og mest langsiktige selskapet noen gang er tildelt.

Kontrakten Aibel nå tildeler LBO har også stor betydning for andre bedrifter i regionen, og LBO har en rekke lokale underleverandører. Den største av disse er Brødrene Langset AS i Molde. Sammen med R&M Ship Interior har LBO også etablert et nytt selskap, IsoPrefab AS, for fabrikasjon av isolasjonsmateriell i Molde. For å sikre nok kapasitet på fagfolk har LBO i tillegg med seg StS Gruppen i Bergen i denne kontrakten.

Leder av forretningsområdet ISO i LBO, Terje Hellum, sier i en kommentar at denne tildelingen er meget gledelig og kommer på et svært gunstig tidspunkt for LBO. –Vi er i ferd med å fullføre andre prosjekter og kan med dette flytte folkene våre over til Draugen-prosjektet. Kontrakten gir også muligheter for videre vekst for LBO, både innenfor ISO og andre fag, sier Hellum.

LBO’s prosjektleder for kontrakten er Knut Roger Sesseng. Han har hatt ansvaret for LBO’s aktiviteter også tidligere på Draugen.

– Vi er veldig klare for dette, og en bedre julegave kunne vi ikke fått. Selv om vi har lang erfaring fra Draugen er det mye nytt her, og det er krevende prosjekter vi skal i gang med. Nå bretter vi opp ermene og gleder oss til å komme i gang, sier Sesseng.

Ved siden av hovedkontoret i Molde, vil LBO også utføre engineering ved Aibels kontorer i Kristiansund, Harstad, Stavanger og Oslo.

Forrige artikkelUtvider «Safe Scandinavia»-kontrakt
Neste artikkelHelge Eide slutter i DNO

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR