Widerøe kutter ikke i sine rutetilbud likevel.

Med bakgrunn i planlagte avgiftsøkninger, varslet flyselskapet Widerøe at de kom til å kutte omkring 1600 avganger til mindre flyplasser. Men nå kommer ikke avgiftsøkningen likevel, og Widerøe fortsetter flyvningene. Avgjørelsen kommer etter at Samferdselsdepartementet opplyser at luftfartsavgiftene vil bli satt ned, skriver E24 .

– Dette er gode nyheter for Distrikts-Norge, og det er gledelig at vi etter en fase med mye engasjement om avgiftene nå får grunnlag for å opprettholde det kommersielle rutenettet i distriktene i 2013, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til økonominettstedet.

Petro Media News omtalte saken tidligere i år, der det kom frem at særlig Nord-Norge hadde blitt rammet av disse kuttene.

– Mens rutene Kirkenes-Lakselv og Kirkenes-Sørkjosen legges ned, blir det færre avganger til viktige oljeknutepunkt som Kirkenes, Hammerfest, Tromsø, Sandnessjøen, Brønnøysund og Kristiansund, opplyste Widerøe i en pressemelding tidligere i år.

Dette var resultat av at Avinor ville øke avgifter på småflyplasser, noe Widerøe regnet med ville koste et tosifret millionbeløp.

LES OGSÅ:

Avgiftsøkning gir flykutt i nord

– Vi synes det er viktig at Widerøe og myndighetene setter seg ned og finner løsninger som ikke forverrer, men forbedrer flytilbudet i nord. Når behovet øker, må tilbudet økes, ikke minskes, sa Norsk Olje og gass sin samfunnskontakt i Nord-Norge, Geir Seljeseth til Petro Media News da de varslede kuttene ble kjent.

Forrige artikkelMaersk får bore Albert
Neste artikkelSeismikkabler skal gi mer olje

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR