E.ON E&P bytter en 25 prosents eierandel i Salander, PL650, mot Tullow Oil Norge AS sin eierandel i PL722 i Barentshavet.

GDF SUEZ E&P Norge AS er operatør i barentshavlisensen PL722, som består av blokkene 7211/6 og 7323/4, med en eierandel på 30 prosent. Partnere er Rocksource Exploration Norway AS med 20 prosent, Spike Exploration Holding AS med 15 prosent, Explora Petroleum AS med 10 prosent, North Energy ASA med 10 prosent og nå E.ON E&P med 15 prosent (tidligere Tullow Oil Norge AS)

E.ON: – Vi er svært fornøyd med avtalen

– Vi er svært fornøyd med avtalen, som både gir oss andeler i en svært attraktiv lisens i Barentshavet og gir oss en solid partner i Salander-lisensen, sier EVP Exploration and Business Development i E.ON E&P, Haakon Haaland, i en pressemelding.

– Lisensbyttet er en del av vår langsiktige satsing i Barentshavet. PL722 en svært attraktiv lisens, beliggende i Hoop-området og nær funnene Wistng og Hansen. Med byttet forsterker vi vår tilstedeværelse i Barentshavet, sier Haaland.

Fra 60 til 35 prosents eierandel på Salander

Salander-prospektet er i Norskehavet, 200 kilomter vest av Brønnøysund.

E.ON E&P Norge AS er operatør i lisens PL 650, og går fra å ha en eierandel på 60 prosent til 35 prosent. Statoil er partner med en eierandel på 40 prosent, mens Tullow Oil Norge AS har 25 prosent.

Boretid er beregnet til 41 dager ved tørr brønn, og 66 dager dersom det i tillegg skulle bli aktuelt å bore et sidesteg. Beslutning om eventuelt sidesteg vil ikke kunne foretas før tilstrekkelig reservoarinformasjon foreligger. Borestart ventes i september 2015, men kan bli fremskyndet til 1. august dersom foregående operasjoner gjennomføres raskere enn planlagt.

6507/3-11 S Salander

Forrige artikkelSonga-flåten hadde maks oppetid i juni
Neste artikkelAker Solutions åpner for Iran-satsing

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR