OPEC bør vurdere å øke produksjonen av råolje, sier Ecuadors president Rafael Correa. Dagens høye oljepris rammer fattige land spesielt hardt, og økt produksjon kan gi lavere pris, framholder han.

NTB

Correa sa på et toppmøte mellom latinamerikanske og europeiske ledere i Perus hovedstad Lima fredag at Organisasjonen av oljeeksporterende land må ta tak i dette problemet. Den høye oljeprisen virker inflasjonsdrivende, tilføyde han.

Oljeprisen fortsetter å stige på de internasjonale markedene. I Asia ble nordsjøolje av Brent-kvalitet notert til 123,25 dollar fatet, opp 62 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet økte med 93 cent til 125,05 i elektronisk handel.

– Jeg mener OPEC må gripe fatt i denne saken fordi den høye prisen rammer alle de fattigste landene som er oljeimportører. Og OPEC-land som vårt eget rammes indirekte, ved at oljeprisen er en av faktorene som fører til inflasjon verden over, sa Rafael Correa.

Ecuador er Sør-Amerikas femte største oljeprodusent, med en produksjon på rundt en halv million fat råolje per dag. Landet sliter med sterk lønns- og prisvekst, og inflasjonen har i løpet av det siste året kommet opp i over 8 prosent.

Forrige artikkelKirken stengt for Total
Neste artikkelUtvidet streik kan ramme oljevirksomheten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR