Ecuador skal gjennomsnittlig motta 60 prosent av oljeproduksjonen for blokk 18, som er operert av brasilianske Petrobras. Det er 11 prosent mer enn landet forsyner seg av i dag.

Mine- og oljeministeren i Ecuador, Derlis Palacios har uttalt at de to partene har kommet til enighet, og har nå signert en ny avtale for blokk 18. Avtalen er midlertidig, og vil bli forandret om ett år til en servicekontrakt.

Under de nåværende kontraktene mottar staten i Ecuador en prosent av profitten fra oljeproduksjonen. Med servicekontrakten skal selskaper bli betalt en produksjonssum som skal brukes som investeringskostnder, men all olje skal forbli statens eiendel.

I dag produserer Petrobras 32.000 fat olje per dag fra blokken, skriver Dow Jones Newswire.

Forrige måned avtalte Ecuador og Petrobras å bli enige om en kontrakt for blokk 31, som er nok en produksjonsblokk for det brasilianske selskapet. Flere selskaper som opererer i Ecuador skal nå også fornye sine kontrakter med landet, hvor målet er at staten skal overta all olje som blir produsert, mot at selskapene mottar produksjons- og utviklinskostnader.

De øvrige selskapene som opererer i Ecuador er Repsol, Andes Petroleum Ecuador og Perenco.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR