Eide Marine Services har fått to kontrakter som kan gi en omsetning på 6,3 milliarder kroner over en ti års periode i Brasil. Kontrakten er på bruk av to brønnintervensjonsfartøy som ennå ikke er bygget.

HALVT NEDSENKBAR: Enhetene vil kunne drive
med intervensjon opptil 2.500 meter.
(Ill.: EIDE MARINE SERVICES)

Kontrakten er signert med brasilianske Lupatech, og hver av kontraktene har en fast periode på fem år med en tilleggsopsjon på fem år. Lupatech har videre avtale med Petrobras om bruk av skipene.

De to fartøyene vil være 120 meter lange og 45 meter brede, og kunne gjøre arbeid i havdyp fra 1.100 meter til 2.500 meter. De halvt nedsenkbare fartøyene vil ha kapasitet til 120 mann om bord.

– Fartøyene er spesialdesignet for vedlikehold av olje- og gassbrønner, inkludert operasjoner med wireline, slick line og coiled tubing, i tillegg til forboring og installasjon av våre juletrær, skriver Eide Marine Services i en pressemelding.

Fartøyene er designet av selskapet selv, og basert på en verdenspatent selskapet eier.

Selskapet varsler nå at de trenger flere ansatte. Skipene vil bygges i det fjerne østen, men utrustes her hjemme, og selskapet varsler at det vil være rom for store leveransen fra norsk leverandørindustri.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR