(Aberdeen) Norske ventiler AS er en av få gjenværende ventilprodusenter i Norge som produserer prosessventiler. Nå har de fått kontrakt om levering til Statoils fast-track-prosjekter.

Baard Capjon Skjelnes Prytz og Kjell-Rune Brunborg. (Foto:
Line Njaa Viste)

Den ny-utviklede «Subsea ball metall-til-metall-ventilen» med trykk på 10K skal leveres inn til Statoils fast-track-utbygginger Visund Sør, Hyme og Vigdis gjennom en kontrakt med FMC. Kontrakten har en stor verdi så vel direkte som indirekte for Norske Ventiler AS, og de er veldig fornøyd med å indirekte ha kommet inn i hurtigutbyggingsprosjektene.

– Vi er kanskje ikke så store, men vi er stolte av å av å være en av få rene ventilprodusenter i Norge som produserer prosessventiler selv, sier salgsingeniør Baard Capjon Skjelnes Prytz, som har tatt med et utvalg av selskapets portefølje til oljemesssen i Aberdeen.

Bergensbaserte Norske Ventiler AS ble etablert i 1987 av ingeniører med lang erfaring fra Nordsjøen. I oppstarten drev de først og fremst vedlikehold og reparasjon av ventiler, men beveget seg siden over i både salg og produksjon. En egen subsea-avdeling er også etablert i Drammen.

I dag designer og produserer selskapet spesialdesignede ventiler til en rekke forskjellige kunder, blant annet petroleumskjemisk industri, oljeproduksjon offshore og onshore, oljeraffinerier, gasslagre og andre industrielle prosesser verden rundt.

Da de først siktet seg inn mot et internasjonalt marked så de det nødvendig å markedsføre seg som Valves of Norway, men de står fortsatt oppført med sitt opprinnelige navn i Brønnøysundregisteret.

Subsea ball valve er deres bestselger, og ventilen er designet for enkel bruk, lavt dreiemoment, lang levetid og enkelt vedlikehold. Ventilen er også toveis og kan åpnes under fullt differansetrykk.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR