Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil skal under åpningsseremonien snakke om hovedtemaet for ONS 2016; Transition.

Selv om industrien vil oppleve betydelige endringer i fremtiden, ser Sætre på dem som muligheter. Det han mener er avgjørende, er å fortsette å rekruttere de skarpeste unge hodene til energibransjen.

– Fundamentale endringer i geopolitikk, i energimarkedene, i olje- og gassindustrien og i forhold til klima, vil prege vår bransje i tiden fremover. Endringer kan selvsagt oppfattes som en trussel mot vår bransje. Jeg ser de fleste av dem som muligheter til å skape verdi og vekst. Statoils visjon er å være et selskap som former fremtiden for energi, sier Sætre.

– Nye markeder åpner seg, ny teknologi utvikles og nye muligheter oppstår. Olje og gass vil fortsatt være en viktig kilde til energi i flere tiår framover. Vår utfordring er å produsere olje og gass med lav miljøpåvirkning og høyest mulig karboneffektivitet. Samtidig må vi også forstå de tilgjengelige muligheter i fornybar energi som en ny plattform for industriell verdiskapning, sier han.

Frem til 2030 – og videre

Han tror det er fullt mulig å opprettholde lønnsom, bærekraftig produksjon fra norsk sokkel på dagens nivå fram til 2030 og utover.

– Norsk sokkel har sett betydelig revitalisering de siste årene. Dette har resultert i en rekordstor prosjektportefølje for Statoil, med over førti felt i drift. I tillegg gir letevirksomheten på norsk sokkel konsekvent nye funn – nok til å rangere den blant de mest lovende petroleumsregionene i verden. Vi ser frem til fremtidige konsesjonsrunder og åpning av nye områder for videre leting, sier Sætre.

Han mener industrien på norsk sokkel må fortsette å bygge på sine fordeler og at samarbeid er nøkkelen til videre suksess.

– Den norske kontinentalsokkelen har vist at den kan være konkurransedyktige selv i utfordrende tider. Vi er godt posisjonert i et globalt marked, med et godt langsiktig potensial. Samtidig har vi en internasjonalt konkurransedyktig leverandørindustri, og vi er anerkjent som en verdensledende kompetanseklynge, der utviklingen av teknologier har gitt nye, innovative løsninger, sier han.

– Det er viktig at vi fortsetter å bygge videre på disse fordelene. Vår suksess avhenger av vår evne til å samarbeide, ikke bare i Norge, men også med våre internasjonale kolleger, med våre partnere og leverandører, og ikke minst med myndigheter og andre aktører i bransjen, sier Sætre.

 

Forrige artikkelDet norske har spuddet Aasen-avgrensning
Neste artikkelTess signerer med Det norske

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR