Tildelt kontrakt fra Noble Energy på Gunflint-prosjektet i Mexicogulfen.,I henhold til kontrakten skal Ezras subsea-divisjon, Emas Amc, gjennomføre offshoreinstallasjon av rørledninger, kontrollkabler og tilleggsutstyr for Gunflint- prosjektet, beliggende i Mississippi Canyon-området i den amerikanske delen av Mexicogulfen. Arbeidene vil foregå på havdyp ned til 2,000 meter.

Rørledningene vil bli installert med Emas Amcs flaggskip «Lewek Constellation», mens EMAS Marine Base i Ingleside, Texas vil bli benyttet til sammenkobling av rørledningene og fabrikasjon av ulike subsea-strukturer.

Prosjektforberedelsene har allerede startet, mens offshore-arbeidene er planlagt gjennomført i løpet av 2015.

– Vi er glade for tilliten Noble Energy viser gjennom å tildele kontrakten til oss, sier Lionel Lee, CEO i Ezra.

– Gunflint-prosjektet er svært viktig for oss, ettersom det er en tydelig bekreftelse på EMAS AMCs vekst og evne til å levere. Kontraktstildelingen bekrefter samtidig at vår kombinasjon av engineerings-kompetanse og fartøyer, inkludert vårt konstruksjonsfartøy Lewek Constellation, blir valgt til å gjennomføre utfordrende subsea-prosjekter over hele verden. Dette er også den andre, store kontraktstildelingen fra Noble Energy til oss, etter vår vellykkede leveranse på Nobels Tamar-prosjekt.

Ezra har vunnet subsea-kontrakter til en verdi av over USD 300 millioner, tilsvarende NOK 1,78 milliarder siden starten av 2014, og har en subsea backlog per dags dato på over USD 1,4 milliarder, eller NOK 8,3 milliarder.

Forrige artikkelStatoil outsourcer HR-stillinger
Neste artikkelApple iWatch til høsten?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR