Emerson Process management har lansert hydratbekjemperen Roxar subsea Chemical Injection valve, som skal være en effektiv måte å få kontroll over isdannelsen.

Flere oljeselskaper ser behovet for å bekjempe hydrater, små iskrystaller som dannes i gass under høyt trykk og lav temperatur. Hydratene kan også blokkere rørledninger og danne hindringer i olje- og gassproduksjon, skriver Emerson i en pressemelding.

Roxar subsea Chemical injection valve skal, ifølge Emerson, gi operatøren kontroll over injeksjonsstrøm- og dose ved injeksjon av MEG (Monoethylene Glycol) som skal forhindre hydratdannelse.

– Når operatøren trenger å sikre at olje- og gassreservoarene opererer mest mulig optimalt, har det aldri før vært så viktig med riktig mengde hydrokarboner fra reservoar til raffineri, sier David Newman, global salgs- og markedsdirektør for Emerson Process Management.

– Det er derfor forhindring av hydrater står så høyt på dagens agenda, spesielt med økningen av våtgass- og dypvannsfelter som er mer utsatt for hydrater, fortsetter Newman.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR