EMGS har sikret seg en kontrakt verdt 27 millioner kroner for innsamling av tredimensjonale elektromagnetiske data offshore Senegal.

Dette er ifølge en pressemelding fra EMGS den første undersøkelsen som blir gitt under den globale rammeavtalen som Shell og EMGS undertegnet for kort tid siden . Undersøkelsen vil utføres av «BOA Thalassa», som for tiden er i Norskehavet. Så fort skipet er ferdig med sine forpliktelser i Norskehavet, vil det vende baugen mot Afrika.

Innsamlingen skal ifølge en pressemelding fra EMGS blant annet inkludere et lisensområde hvor operatøren First Australian Resources har blitt identifisert. Dataene som samles inn skal så være med og danne grunnlaget når Shell avgjøre om de vil skaffe seg en 70 prosents andel i området og forplikte seg på boring.

– å bruke EM-teknologi til å redusere risikoen i hydrokarbonprospekter er av stor verdi for våre kunder. Det faktum at Shell bruker slik data for å avgjøre om de skal involvere seg eller ikke er en stor tillitserklæring til vår teknologi og verdien av denne, sier Roar Bekker, administrerende direktør i EMGS.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR