Pinovo har utviklet en drømmeteknologi for sandblåsing av korrodert stål. Den er støysvak, støvfri og vennlig mot mennesker og miljø.

Av Toril Bakka

RUST-VEKK: Pinovo har utviklet et helt nytt, miljøvennlig
verktøy for korrosjonsbehandling. Her viser salgssjef Kjetil
Roksvåg litt av teknikken (Foto: Toril Bakka)

Den lille bedriften i Bergen med 22 ansatte leverer produkter og løsninger til kontraktører som utfører vedlikehold til olje- og gassindustrien on- og offshore, samt til skip og andre komplementære anlegg, sier salgssjef Kjetil Roksvåg.

Han viser til at blåsemediet, den svarte spesialsanden, kan brukes opptil 35 ganger. Med det reduseres avfallet med opptil 90 prosent.

Stor renhet i avfallet gjør det mulig å utvinne verdifullt materiale og bruke det på nytt. Løs maling består ofte av bly og tinn, derfor er det bra for miljøet når stoffene gjenvinnes

Salgssjefen sier det er en oppside for vedlikehold når en kan ta vare på restmaterialet og i tillegg redusere logistikken.

– Vår vakuum blåseteknologi er i tråd med selskapets visjon «reduced carbon foot print» og møter alle krav til helse, miljø og sikkerhet for mennesker og miljø, fortsetter han.

Virkeliggjør drømmen
– Hva er deres drøm om framtidens teknologi for å fjerne rust og male på ny? spurte gründerne i Pinovo det store amerikanske selskapet Exxon Mobil i 2004.

De hadde bestemt seg for å tenke helt nytt i forhold til rustfjerning. Og det var naturlig å spørre Exxon Mobil som på den tiden holdt på med vedlikehold i Mexico-golfen.

Resten av artikkelen, med flere interessante teknologinyvinninger, markedsanalyser, kronikker og pulsmålinger for norsk sokkel kan du lese i siste utgave av vårt anerkjente bransjemagasin PetroNews.

For å gå rett til artikkelen, klikk her (originalen er engelskspråklig).

For litt vel anvendt tid og en sjanse til å lese bladet fra perm til perm, klikk her .

Er dette bladet noe du svært gjerne vil ha i magasinarkivet ditt, kontakt oss i dag for et fysisk eksemplar .

Forrige artikkelGC Rieber Shipping er fullbooket
Neste artikkelPolar Duke til Afrika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR