Situasjonen er fortsatt uavklart for de øvrige åtte i In Amenas.,Det melder Statoil fredag morgen.

Dette betyr at ni av de 17 ansatte som befant seg på In Amenas-anlegget er i sikkerhet.

Personen som i natt kom i sikkerhet får nå medisinsk behandling ved sykehuset i In Amenas.

– Våre tre algeriske kolleger som i går ble meldt i sikkerhet er gjennom natten brakt til hovedstaden Algiers og får oppfølging. Vi har ingen nye opplysninger nå om de gjenværende 8 Statoil-ansatte på anlegget, heter det videre.

I alt er 40 Statoil-medarbeidere nå ute av Algerie. Dette inkluderer personell fra anlegget In Salah og de fem første fra In Amenas.

Det første flyet fra Algerie kom til London torsdag kveld med 22 Statoil-ansatte. De fleste har reiste videre hjem og noen til pårørendesenteret.

I natt landet ytterliggere to fly med 18 Statoil-ansatte om bord i byen Palma på Mallorca. De befinner seg på et hotell for hvile. Disse medarbeiderne vil reise vei hjem i løpet av fredagen og flys til Bergen av et eget oppsatt direktefly.

Et fjerde fly er planlagt sendt til Algerie fredag for å hente hjem ytterliggere flere Statoil-ansatte og personer fra andre selskaper.

Statoil arbeider videre med blant annet norske myndigheter og BP for å sikre tilgang på medisinsk personell for gislene og en effektiv evakuering fra In Amenas.

Forrige artikkelHar nådd reservoaret på Rodriguez
Neste artikkelHar offentliggjort navnene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR