Petroleumstilsynet avdekket ett avvik fra regelverket og fem nye forbedringspunkter da det nylig førte tilsyn med kran- og løfteoperasjoner på ”Leiv Eriksson”.

Petro.no

«Leiv Eriksson». Foto: Ocean Rig

– Avviket er nytt i forhold til SUT-søknaden (søknad om samsvarsuttalelse) og det er da heller ikke søkt om unntak. I tillegg er det ikke korrigert for to av avvikene og to av foredringspunktene fra verifikasjonen 13. til 15. november 2007, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Tilsynet ble ført i perioden 2. til 4. juni 2008, og er knyttet til Ocean Rig A/S sin søknad om samsvarsuttalelse – som er nødvendig for at riggen skal få bore to planlagte brønner for Shell på norsk sokkel. ”Leiv Eriksson” var i operasjon for Shell nord for Irland da tilsynet ble gjennomført.

Veien mot samsvarsuttalelse har vært lang og kronglete for riggen som har operert i utlandet de siste årene. Da Ptil førte sitt første tilsyn med forhold innenfor områdene arbeidsmiljø, beredskap, marine systemer, boring og brønn, kraner, løfteutstyr og vedlikehold i november i fjor, ble det avdekket hele 41 regelverksavvik og 26 forbedringspunkter.

Ingen i Ocean Rig A/S var tilgjengelig for kommentar da Petro.no kontaktet selskapet mandag formiddag.

Forrige artikkelEn milliard for skotsk selskap
Neste artikkelStatoilHydro får kraftig kritikk fra egne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR