Petroleumstilsynet jobber virkelig på høygir for tiden, og har i dag godkjent fire nye boreprosjekter. Grosso, Yme, Vigdis og Tune skal alle sammen få smake boret.

Det siste døgnet har fire andre boreprosjekter blitt godkjent av Petroleumstilsynet , i tillegg til godkjenning av boligplattformen «Safe Scandinavia» på Valhall , godkjenning av subsea-prosjekt på Yttergryta og godkjenning av anlegg i Nyhamna . Men Petroleumstilsynets innsats stopper ikke der; nå er fire nye boreprosjekter godkjent.

GIANT: «Maersk Giant» skal til Yme.
(Foto: MAERSK)

StatoilHydro har fått samtykke til å starte opp leteboring på Grosso-prospektet i lisens 376. Der skal brønnen 35/6-1 S bores med «Ocean Vanguard». Vanndybden på stedet er 343 meter, og oppstart er beregnet å være medio november. boreoperasjonen skal ta omtrent 58 dager.

Selskapet har også fått tillatelse til å bruke «Deepsea Delta» til å bore og komplettere brønn 30/8-A-21 H AH på Tunefeltet. Borestart er planlagt 1. november, og operasjonen skal ta 170 dager. Vanndybden på stedet er 92 meter.

I tillegg har StatoilHydro nå fått lov til å lete etter hydrokarboner på Vigdis nordøst med «Borgland Dolphin». Brønn 34/7-34, som ligger i lisens 089, skal bores med oppstart primo desember. Vanndypet på stedet er 285 meter, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Også Talisman har fått positiv tilbakemelding fra Petroleumstilsynet. De har fått lov til å ta i bruk «Maersk Giant» til produksjonsboring på Yme-feltet. Feltet har vært stengt ned i flere år, og er det første på norsk sokkel som gjenåpnes etter lengre tids stengning.

«Maersk Giant» skal bore fire oljeproduserende brønner og to brønner for vanninjeksjon på Yme Gamma, i tillegg til to oljeproduserende brønner og en brønn for vanninjeksjon på Yme Beta. Oppstart for operasjonen skal være oktober/november 2008.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR