Når West Phoenix kommer tilbake til Norge fra britisk sokkel, blir det trolig med «britisk» turnus for dem om bord.

Riggen skal bore Balderbrå-spektet for Wintershall, i lisens 894.

Les mer: Denne riggen er på vei tilbake til Norge

Ifølge Safe ønsker riggeier å kjøre 2/2-rotasjon, som den gjør i dag på britisk side, når den gjennomfører Balderbrå.

Vi har drøftet lønns og arbeidstidsordning for ansatte på West Phoenix (UK personell) i perioden riggen skal operere i Norge. Riggen skal kun bore en brønn for Wintershall og det blir veldig vanskelig for bedriften å manne opp riggen for denne korte perioden, skriver de i info til sine medlemmer.

– Bedriften ønsker derfor å bruke det eksisterende personell i en 2- 2 ordning med avregning etter tariffavtalens punkt 5.3. Vi er ikke kommet helt i mål, men vi kommer tilbake med mer når protokoll er signert.

En 2/2-rotasjon ble også kjørt da Transocean Spitsbergen boret Stordal for Repsol tidligere i år.

Her var klubben tydlig på at 2/2 er unntak fra hovedregelen.

– Vi brukte mye tid på å få avtalen på plass fordi det var viktig for oss at dette ikke skaper presedens. På norsk sokkel går vi 2-4-rotasjon, sa SAFE til Petro.no den gang.

Les saken: Går 2/2-rotasjon på Transocean Spitsbergen


[annonse]

Alt om riggvedlikehold, rigger i opplag og klassinger får du PetroLIVE: Riggvedlikehold 3. oktober. Nå 90 påmeldte – se hvem og meld deg på du også!

Forrige artikkelAibel avvikler kontor i Kristiansund
Neste artikkelDanner ny brønn-kjempe

4 KOMMENTARER

  1. Set ligger nok av ledige rigger og personal i Norge for å ta strøjobber. Industri & Energi + Safe bør avvise alle slike søknader nå….

  2. Forkastelig dersom fagforeninger tilpasser seg Britisk rotasjonsordning. Gir et dårlig signal ovenfor de som er rammet her til lands.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR