Permitteringene i Østfold-selskapet Mjørud AS gjelder for tre måneder, og kan trekkes dersom markedet bedrer seg.

Selskapet kutter arbeidsstokken fra 90 til 72 ansatte, og er den eneste av flere oljebedrifter i Rudskogen Næringspark i Rakkestad som tyr til permitteringer.

– Statoil setter så å si standarden for hele den norske oljesektoren, og det ser ikke ut som at de tøffe tidene vil være over med det første. Det er positivt at oljeprisene har gått litt opp, men vi er forberedt på at dette er en nedgangstid som vil vare en god stund fremover, sier styreleder i Noble Installation AS (bedrift i Rudskogen Næringspark, red.anm.), Tom Rune Jacobsen, til Rakkestad Avis.

I tillegg til offshore installasjon og mekanisk produksjon, driver Noble Installation innen maritime operasjoner.

– Det er en fordel, men ingen forsikring. Vi merker at innkjøpere i alle bransjer henger seg på utviklingen i oljebransjen og presser prisene ned, vi har heldigvis en del rammeavtaler med firmaer med priser som varer året ut, sier han, og legger til:

– Det beste vi kan gjøre nå er å brette opp ermene og forsøke å bli bedre på det vi gjør ved å bli mer effektive og finne gode løsninger.

Noble har 27 ansatte i tillegg til innleid personell.

– «Krisetider» avler oppfinnsomhet

Ikke langt unna Noble Installation ligger Slåttland Mekaniske Industrier AS (SMI). Gründer og daglig leder, Sigurd Slåttland, forteller at de så langt har vært lite berørt av nedgangen i markedet.

– Vi har god ordrereserve for 2015 med gode utsikter i olje- og gassverdenen. Olje og gass har et stabilt behov i verden fram til 2030 sier analytikerne. Vi skal være med på denne utviklingen og være en god leverandør til dette markedet som har store muligheter til fortsatt vekst, sier Slåttland.

Slåttland mener det ikke er noen krise i oljebransjen, men at nedskjæringene er nødvendig for at bransjen skal kunne normalisere seg igjen.

– Det var helt nødvendig at det ble satt noen «bremser» nå for å oppnå dette. Bunnen er nådd sier Hans Henrik Ramm, som hadde et foredrag i kulturhuset for noen uker tilbake, sier han.

Bedriftslederen mener  at det skjer mye positivt i kjølvannet av endringene i markedet.

– Det er faktisk slik at de beste mulighetene kommer i «krisetider» eller når ting endres. Alle må bidra mer enn tidligere for å være så effektive og oppfinnsomme som mulig på alle områder, og de som klarer dette vil ha store fortrinn i framtida, sier han.

Forrige artikkel– Permitteringer er å sette ting på vent
Neste artikkelNorges tredje industrielle revolusjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR