– Vår verste leverandør, sier toppsjefen.,Eni krevde i høst 60 milliarder kroner i erstatning fra Statoil fordi en langsiktig gassalgsavtale er blitt særdeles tapsbringende i de økonomiske nedgangstidene. Eni har allerede gått til voldgiftssak mot Statoil. Eni-sjef Paolo Scaroni blir ikke spesielt lystig til sinns av tanken på Norge, skriver DN.no .

LES OGSÅ: Eni krever 60 milliarder av Statoil

Gassprisen i de langsiktige avtalene med Statoil ble i stor grad knyttet til oljeprisen, siden det var mest hensiktsmessig. Kontraktsforholdet strekker seg tilbake til 1997, og siden den gang har det blitt et stadig større sprik mellom oljeprisen og gassprisen. Eni mener de nå er tvunget til å kjøpe gass til opptil 50 prosent overpris fra Statoil.

Scaroni mener Statoil er en grådigere gasselger enn russiske Gazprom.

– Hver gang jeg blir spurt, spesielt i London, om situasjonen i det europeiske gassmarkedet, gråter jeg og sier det er svært vanskelig, svært vanskelig. Da spør alle journalistene om vi har problemer med Gazprom. Jeg sier tvert imot! Vår verste leverandør er Statoil. Folk er alltid overrasket, fordi de tror nordmenn er snille og russerne slemme gutter, men det er slett ikke tilfelle, sier Scaroni til DN.

Forrige artikkelNy brønn på Johan Sverdrup
Neste artikkelDavid Currie ny UK Regional President i Aker Solutions

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR