Industri Energi og Norsk olje og gass er kommet til enighet på landbaseoverenskomsten. Det blir derfor ikke streik på en rekke landbaser langs kysten.

– Vi slår ring om frontfaget og har fått på plass at det skal være reelle forhandlinger også lokalt, sier forhandlingsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

– Selv om vi gjerne skulle sett at vi fikk gjennomslag for flere av våre krav til endringer i avtalen, er vi fornøyde med at det ble oppnådd enighet. Rammene for oppgjøret vil ivareta bedriftenes konkurransekraft og fleksibilitet i en krevende tid, sier Jan Hodneland, som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Det blir gitt null kroner i generelt tillegg. Videre blir det gjort mindre justeringer på minstelønnssatsene, matpengesatsen og forbundsvise midler. Noen av de krevende problemstillingene, som skiftgodtgjørelse og reisebestemmelsene, vil partene drøfte i et eget utvalg.

Norsk olje og gass og Industri Energi har meklet på landbaseavtalen torsdag og fredag denne uken. Om lag 800 ansatte er omfattet av avtalen. Disse jobber på forsyningsbaser langs hele kysten.

Forrige artikkelGMC tildelt Sverdrup-kontrakt
Neste artikkelPalfinger vil kjøpe TTS Group

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR