Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) slår fast at det nye hovedkontoret til et sammenslått Statoil/Hydro skal ligge i Stavanger.

NTB

Olje- og energidepartementet inviterer torsdag til åpen høring og samråd om fusjonen mellom Statoil og Hydro. Et sted mellom 70 og 80 fremstående representanter for alle sider i oljebransjen er invitert for å si sin mening i et åpent møte i regjeringskvartalet.

Men plasseringen av hovedkontoret blir det ingen diskusjon om, slår Enoksen fast:
– Det har aldri vært planen i denne fusjonen at det skal være noen forretningsadresse på papiret. Til det er stavangermiljøet altfor stort og tungt. Stavanger blir forretningskontoret og dermed også hovedkontoret til Statoil, sier Enoksen til NRK.

Internasjonal strid
Samtidig vil flere fremtredende politikere fra regjeringspartiene ha ledelsen også for internasjonal avdeling i Stavanger.

Energipolitisk talsmann for Ap, Tore Nordtun mener det ville være feil å plassere den internasjonale avdelingen i Oslo.
– Det er udiskutabelt. Like siden Statoil ble dannet i 1972 har disse miljøene vist seg å fungere på en meget vellykket måte. Hvorfor skal man da knuse det som er bygget opp, sier han til Bergens Tidende.

Vil til Oslo
Tidligere denne uken gikk SVs parlamentariske leder Inge Ryan ut og pekte på Stavanger som hovedsete for den sammenslåtte oljegiganten, samtidig som også han tok til orde for at internasjonal avdeling skal ligge i Stavanger.

Men selskapene vil ha ledelsen av internasjonal avdeling til Oslo, ifølge informasjonsdirektør i Statoil Ola Morten Aanestad:
– Det var det som lå til grunn da fusjonen ble lansert, og det står fortsatt ved lag, sier han til NRK.

Se også:
Advarer mot å svekke oljemiljøet i Stavanger
– Norge vil bli sterkt skadelidende om oljemiljøet i Stavanger svekkes som følge av fusjonen mellom Statoil og Hydro, sier direktør i Oljedirektoratet Gunnar Berge.

Lund: – «Our business address will remain Stavanger»
Statoil-sjef Helge Lund slår over til engelsk når han av sine ansatte blir spurt om hvor hovedkontoret for det fusjonerte selskapet skal ligge.

Forrige artikkelGazprom: Svenskene er virkelighetsfjerne
Neste artikkelVurderer nytt boligkonsept på Ekofisk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR