Tidligere regnskapssjef i energikonsernet Enron har forhandlet med påtalemyndigheten om en avtale og kan komme til å vitne mot sine tidligere kolleger.

NTB

Flere amerikanske medier meldte tirsdag med grunnlag i ikke-navngitte kilder, at Richard Causey har forhandlet med påtalemyndigheten og kommer til å erkjenne seg skyldig i en eller flere tiltalepunkter i et rettsmøte onsdag. Selskapets tidligere finansdirektør Andrew Fastow kommer trolig også til å vitne etter å ha inngått en avtale i fjor.

Rettssaken mot Causey og Enrons tidligere styreformann Kenneth Lay og tidligere konsernsjef Jeffrey Skilling skulle etter planen starte 17. januar. Hvis Causey erkjenner straffskyld onsdag, kan dommeren komme til å utsette saken for å gi de to andre tiltalte mer tid til å endre forsvarsstrategi.

Enron var USAs største energiselskap og en betydelig politisk maktfaktor med nære bånd til president George W. Bush før selskapet gikk konkurs i desember 2001. Bakgrunnen var avsløringer om at selskapet hadde løyet om inntekter og dekket over en gjeld på mange milliarder kroner.

Forrige artikkelOljeflak driver raskere enn tidligere antatt
Neste artikkelNye dagpengeregler fra årsskiftet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR