EPIM, operatørselskapenes egen medlemsforening, har signert avtale med EVRY for levering av fremtidens prekvalifiseringsløsning for leverandørindustrien til olje og gassnæringen (Joint Qualification System, JQS).

JQS er en samhandlingstjeneste for registrering og prekvalifisering av leverandører brukt primært for norsk olje- og gassindustri. Løsningen forvalter leverandørinformasjon forbundet med Supply Chain prosessene i industrien. Dette fremmer reduksjon av risiko og effektiviserer innkjøpsprosessene i henhold til etablerte krav.

– Avtalen er et veiskille for EPIM og norsk oljeindustri. Løsningen blir en av de viktigste arenaene for digital formidling og samhandling av krav til leverandører av tjenester og materiell på norsk sokkel, sier Ove Ryland, Direktør i EPIM.

Operatørene, gjennom EPIM, vil styre utviklingen av den nye løsningen sammen med representanter fra leverandørindustrien. Etablerte arbeidsgrupper skal sikre at løsningen i fremtiden adresserer behovene til både operatører og leverandører for prekvalifiseringsarbeid.

Nye JQS vil være på plass i siste kvartal av 2018. Oppstart og involvering av leverandører og brukere vil starte allerede etter sommeren.

Tom Erling Henriksen, Head of Oil & Gas i Evry, og Kurt S. Helland, Senior Vice President fra EVRY, sier at leveransen av fremtidens JQS løsning er en av de fem strategisk viktigste leveransene EVRY har i 2018 på området «Digital Advantage».

-Grunnet betydningen av denne løsningen i olje- og gassindustrien har dette høyt fokus i vår ledergruppe» sier Kurt S. Helland.

Forrige artikkelFra i dag er de Spirit Energy
Neste artikkelShell forlenger vedlikeholdsavtale med Apply Sørco

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR