Equinor forbereder en videreutvikling av Gullfaks-feltet og planlegger å ta en beslutning om å gjennomføre prosjektet Shetland/Lista fase 2 innen utgangen av året.

Det viser dokumenter petro.no har fått innsyn i.

Indikasjoner på hydrokarboner i Shetland-gruppen/Lista-formasjonen i Gullfaks-lisensen har vært kjent lenge. Men god produktivitet ble første gang påvist i desember 2012. Dette ga grunnlag for en kommersiell utvikling av forekomsten.

Fase 1 av prosjektet omfattet gjenbruk av 15 eksisterende brønner fra Gullfaks-plattformene og ingen ny infrastruktur. Dette har gitt svært god lønnsomhet.

Og arbeidet i fase 1 har også styrket fase 2.

«Vellykket gjennomføring av C-4 har dokumentert at Shetland og Lista reservoarene kan videreutvikles ved boring av nye horisontale produsenter og injektorer. En gjennomføring av Shetland/Lista fase 2 medfører minimale endringer på eksisterende infrastruktur på Gullfaks-feltet da nye produksjons- og injeksjonsbrønner til Shetland/Lista formasjonen er tenkt boret fra eksisterende brønnslisser på de tre Gullfaks-plattformene», skriver Equinor i et brev til Olje- og energidepartementet.

Forrige artikkelORS Consulting vinner rammeavtale i Houston
Neste artikkelOMV sitt Iris/Hades-funn vokser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR