Bergen Group har sikret seg en liten modifikasjonsjobb på boligriggen «Safe Scandinavia», som nå vil ligge til kai på Hanøytangen en ukes tid i oktober.

Av Magnus Birkenes

Kontrakten er ikke av de største i Bergen Groups historie, med en verdi på mellom åtte og ti millioner kroner, melder Bergen Group.

«Safe Scandinavia» eies og opereres av Prosafe Offshore, og for å gjøre riggen klar til nye oppdrag i vinter må det noen små oppgraderinger og modifikasjoner til.

Bergen Group Hanøytangen utenfor Bergen er nå i ferd med å avslutte arbeidet på en annen rigg, «Transocean Winner», og dette arbeid skal være ferdig rundt de tider «Safe Scandinavia» legger til kai.

Safe Scandinavia ble bygd i 1984 ved Aker Verdal, og er basert på Akers velkjente H-3.2E design. Riggen het tidligere «PolyCrown», og lå blant annet på Statfjordfeltet de første 16 årene. Riggen var den første flytende enheten som fikk Petroleumstilsynets samsvarsuttalelse (SUT) som flotell.

Forrige artikkelBeskytteren Putin
Neste artikkelEn Bourbon levert, tre til i vente

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR