Odfjell Drillings datterselskap Deep Sea Metro Ltd. har nå offisielt overtatt det splitter nye boreskipet «Deepsea Metro II» fra Hyundai Heavy Industries.

Av Magnus Birkenes

– Dette er det andre prosjektet for Deep Sea Metro i 2011, og det fjerde prosjektet Odfjell Drilling har gjennomført siden vi overtok «Deepsea Atlantic» i 2009. Vi er meget fornøyde med å kunne konstatere at vårt team på byggeplassen og verftet har gjort en vellykket jobb på alle måter, både med tanke på tidsskjema og sikkerhet, sier konsernsjef i Odfjell Drilling, Simen Lieungh, i en kommentar.

«Deepsea Metro II» skal rett i jobb for Petrobra si Brasil, og er et moderne, sjettegenerasjons boreskip for ultradype vann. Odfjell sier at miljøvennlighet og «grønne tiltak» har vært i fokus under hele konstruksjonen.

Skipet er det andre av to nær identiske skip bestilt av Deep Sea Metro Ltd, som er eid 60% av Metrostar Group og 40% av Odfjell Drilling. Odfjell er også ansvarlige for oppfølging av byggeprosessen, prosjektstyring og drift av skipet.

Forrige artikkelHavyard tenner sveiseflammen igjen
Neste artikkelDockwise tar roret for COOEC

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR