TESS har etablert eget selskapet for subseavirksomheten.,Det nye selskapet ble operativt fra og med denne måneden under navnet TESS Subsea AS. Selskapet har overtatt 24 ansatte fra TESS as og videreføre satsningen på subseamarkedet og aktiviteter som tidligere hørte hjemme i TESS Produksjon, melder selskapet.

Etableringen er en følge av en strategisk beslutning tatt i TESS i 2008 om å satse på mer teknisk verdiskapning i eget hus. I 2009 ble den første viktige rammeavtale med en sentral subseakunde inngått i 2009, og siden dengang har prosjektene og oppdragene vært mange. For tiden produseres og leveres det hydrauliske umbilicals, flying leads (flerlinje ledningsprodukter) og mekanisk-hydrauliske montasjetjenester.

Produksjonsaktivitetene innen sveis, CNC rørbøying og mekanisk montasje innlemmet i det nye selskapet. Leveranseprogrammet fra TESS Subsea vil derfor også omfatte kundetilpassede stålslanger, metallbelger, manifolder, spesialprodukter, montasjetjenester og offshoretjenester. Alle aktiviteter foregår for tiden i TESShuset rett utenfor Drammen, men ved årsskiftet 2013/2014 kjøpte TESS as naboeiendommen Industrigata 6 på Vitbank. Eiendommen har en bygningsmasse med omtrent 5000 kvadratmeter gulvflate, som blant annet inkluderer en produksjonshall. TESS Subsea vil i løpet av 2014 ta i bruk ett av lokalene i Industrigata 6 – og på noe lengre sikt flytte alle sine aktiviteter til denne eiendommen.

Forrige artikkelBW Offshore forlenger kontrakt og går inn i Brasil-felt
Neste artikkelSkarfjell Appraisal South «overgår forventningene»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR