Etter å ha lansert DSP Subsea Corrosion-Erosion Monitor (CEM) i mai i fjor har ClampOn signert kontrakter med blant annet BP og Total. Markedskoordinator Tonje Dahl har stor tro på dette året.

En CEM utstilt i ClampOns lokaler i Bergen.
Administrerende direktør Dag Aldal med sensor
nummer 10.000 som bedriften
har laget. (Alle foto: Toril Hole Halvorsen)

Kontrakten med Total gjelder for ni, med mulighet til utvidelse av ti, CEM-er.

– Noe ble levert før jul, mens resten i løpet av første halvår av 2012, sier administrerende direktør Dag Aldal i ClampOn.

BP signerte kontrakt med ClampOn om kjøp av CEM i august, og etter å ha vært på en Factory Acceptance test (FAT) i Houston, ble den forrige uke montert subsea med ROV i Mexicogulfen.

Måler fra utsiden
– CEM har den fordelen at den står utenpå røret, og kan måle stålets tykkelse gjennom et malingslag over opptil to meters lengde med nøyaktighet og repeterbarhet, sier Aldal.

Produktet gjør at en kan se endringer på rørveggen med en prosents endring i veggtykkelse over det området en måler på. Man trenger ikke bore et hull i røret eller lignende, og måleren kan flyttes eller demonteres uten produksjonstap.

Ifølge Aldal er det den eneste teknologien som ser ut til å fungere på dypt vann der en kan stole på målingene.

Ni millioner til nå
I fjor inngikk selskapet CEM-kontrakter på til sammen 15 millioner kroner. Til nå i år har selskapet inngått kontrakter for nesten ni millioner kroner.

ClampOn skal blant annet levere topside til Oseberg Sør, Stjerne, Sør Arne (dansk sektor), og subsea til Knarr, Draugen, Fram, Prelude (australsk sektor) og Sweep (UK sektor).

Mye på gang
– Vi har tro på CEM-en, og regner med å få mange bestillinger fremover. Det er mange prosjekter på gang og mye som kommer i løpet av året, sier markedskoordinator Tonje Dahl i ClampOn.

I tillegg reiser selskapet rundt i verden på messer for å vise produktene.

– Denne uken er vi på Subsea UK i Aberdeen, og i slutten av måneden skal vi også til Australia, sier Dahl.

– Vi har ting på gang hele tiden, og har stor tro på dette året, avslutter hun.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR